logotip vectorial horitzontal de la Fundació Nous Horitzons

Turisme en temps de crisi climàtica i social

El passat dissabte 8 d'octubre vam celebrar a l'Espai Assemblea de Comissions Obreres de Barcelona un debat al voltant del turisme en un context de crisi climàtica i social amb diferents personalitats expertes. Els salaris del sector turístic són dels més baixos del món laboral. A qui beneficia el turisme?

La jornada va començar amb la benvinguda de Sergi Alegre i Javier Pacheco: "Des del sindicalisme hem de repensar el turisme, construir espais de pensament que impulsin polítiques des de la sostenibilitat ambiental i social".

José Antonio Donaire Benito va parlar de la necessitat de descarbonització de la mobilitat vinculada al turisme, la turismofòbia i les classes socials, i el previsible augment del turisme i dels seus temps de desplaçament i reducció del seu radi. Una conquesta social de la classe treballadora és viatjar, i les demandes de turisme de qualitat són classistes. Cal garantir un grau d'universalitat del turisme apostant pel transport públic.

Deirdre Haughey va apuntar que malgrat l'impacte positiu de la reforma laboral en el sector turístic en termes d'estabilitat continua sent un àmbit precari pel que fa a salaris. I Aurora Pedro Bueno parlava d'aplicar l'economia del bé comú al sector del turisme: lideratge públic, no seguir exclusivament els criteris de consumisme i maximització dels beneficis, no dependre dels lobbies que capturen les decisions.

Vull donar

Contacte

fundacio@noushoritzons.cat934 123 393
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram