logotip vectorial horitzontal de la Fundació Nous Horitzons

Patronat

El govern, administració i representació de la Fundació Nous Horitzons correspon al Patronat. El càrrec de patró és gratuït. El Patronat és un òrgan col·legiat compost per tres grups diferents de patrons: patrons institucionals, patrons vitalicis i patrons temporals. La competència del Patronat s’estén a tot allò que concerneix al govern i administració de la Fundació, a la qual representa amb plenitud de facultats amb l’abast que sigui necessari per a la consecució dels fins fundacionals.
Marc-Rius-Pinies-President-Fundacio-Nous-Horitzons

President

Marc Rius Piniés

President de la Fundació Nous Horitzons des d’abril de 2022.

Actualment és el cap del gabinet de l’Àrea d’Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona. És llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Barcelona.  Professor associat de la Facultat de Dret de la UB, al departament de Dret Constitucional i Ciència Política.

Ha estat responsable de comunicació d’ICV, i va dirigir les seves campanyes electorals des de 2010.

He estat director general de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya (2008-2011).

Dolors-Comas-dArgemir-i-Cendra-Vicepresidenta-Fundacio-Nous-Horitzons

Vicepresidenta

Dolors Comas d’Argemir i Cendra

Vicepresidenta de la Fundació Nous Horitzons, de 2013 fins a  2021 va ser presidenta de la mateixa entitat. 

Catedràtica d’antropologia social i cultural de la Universitat Rovira i Virgili. Doctora en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona. 

Fou consellera de l'Ajuntament de Tarragona i diputada al Parlament de Catalunya per ICV a la VI i VII Legislatura, ha estat membre del Consell de l'Audiovisual de Catalunya és autora de vàries obres.

Rafael-Duarte-Molina-Secretari-Fundacio-Nous-Horitzons

Secretari

Rafael Duarte Molina

Secretari de la Fundació Nous Horitzons.

Llicenciat en Ciències Econòmiques.

Assessor fiscal. Professor de l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme – CETT.

Tinent d’alcalde. Regidor de Gestió Urbanística. Tinent d’alcalde titular de l’Àrea d’Alcaldia, Serveis Centrals i Promoció de la Ciutat (2015-2019).
Regidor de l'Ajuntament del Prat des de 1991.

Vocals

Sr Andreu Mayayo i Artal
Andreu Mayayo i Artal
Membre de la Coordinació Col·legiada d’Esquerra Verda.

Catedràtic d'Història Contemporània de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, universitat de la qual va ser vicedegà i president de la Comissió de Doctorat i de la Comissió de Professorat.

Director del Centre d'Estudis Històrics Internacionals-Pavelló de la República. És director de Segle XX. Revista catalana d'Història i forma part del consell de redacció de les revistes l'Avenç, Sàpiens i El Contemporani. Ha estat alcalde de Montblanc.
Sr Enric Cama i Colomer
Enric Cama i Colomer
Medalla d’Honor de la ciutat de Terrassa, reconeixement concedit l’any 2022 per la seva tasca de preservació de la memòria democràtica i per la seva lluita per restituir la memòria i la dignitat de les dones i els homes que van lluitar contra la dictadura i per la defensa de les llibertats.

Professor d’història jubilat. Membre de la Junta Directiva de l’ACEPF- Associació Catalana d’Expressos Polítics del Franquisme-. Membre del Consell de Participació del Memorial Democràtic i president de la Comissió Cívica per la recuperació de la lluita antifranquista de Terrassa.
Sra Eulàlia Vintró i Castells
Eulàlia Vintró i Castells
Llicenciada en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona i Catedràtica de Filologia Grega. Va ser professora de Filologia Grega i vicedegana del Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya i les Balears. Ha estat Diputada del Congrés, diputada al Parlament de Catalunya i regidora a l'Ajuntament de Barcelona.
Sr Joan Armet i Comas
Joan Armet i Comas
Llicenciat en Ciències Econòmiques, ha treballat com a professor mercantil i administrador d'empresa. Amb una llarga trajectòria professional vinculada a la política, va ser Diputat durant dues legislatures per la coalició ICV-EuiA.
Sr Joan Herrera Torres
Joan Herrera Torres
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, especialitzat en temes de dret urbanístic i dret del medi ambient, postgrau de la Universitat Pompeu Fabra.

Des de 2020 és director d’Energia i Medi ambient de l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat.

Ha sigut Director de l’Institut per la Diversificació i Estalvi de l’Energia del Ministeri de Transició Ecològica.

De 2013 a 2019 va ser coordinador General d’Iniciativa per Catalunya Verds.

Ha estat diputat al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya.
Sr Joan Saura i Laporta
Joan Saura i Laporta
Llicenciat en Ciències Econòmiques, ha treballat com a professor mercantil i administrador d'empresa. Amb una llarga trajectòria professional vinculada a la política, va ser Diputat durant dues legislatures per la coalició ICV-EuiA.
Sr Jordi Guillot i Miravet
Jordi Guillot i Miravet
Polític català amb llarga trajectòria professional. Des de novembre de 2018 és Membre del Consell d’Estat d’Espanya.

És auxiliar tècnic sanitari per l'Escola de l'hospital Clínic de Barcelona i ha estat secretari general de la Federació de Sanitat de Catalunya del Sindicat de Comissions Obreres. Ha estat també regidor de l'Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, vicepresident d'ICV, portaveu adjunt del grup d'Entesa pel Progrés de Catalunya, i ha estat escollit diverses vegades com a senador per la circumscripció de Barcelona per la Candidatura d'Entesa Catalana pel Progrés.
Sra Júlia Boada Danés
Júlia Boada Danés
Gironina, va estudiar Ciències Polítiques i de l'Administració a la UPF on va iniciar la seva militància a Joves d'Esquerra Verda i a participar en la Federació dels Joves Verds Europeus (FYEG), organitzacions de les quals vaig ser membre de les respectives executives.

Ha treballat fent recerca a l'Institut de Govern i Polítiques Públiques, i com a directora al Consell de la Joventut de Barcelona (2014-2016).

Màster en Estudis Europeus a la Université Libre de Bruxelles, he estat becària de la United Nations Office on Drugs and Crimes i des de fa quatre anys treballa per l'European Green Party com assessora política.
Sra-Laia-Ortiz-Castellvi
Laia Ortiz Castellví
Directora d’Acció Social i Pla d’Actuació de Sant Cosme de l’Ajuntament del Prat de Llobregat des de setembre de 2019.

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra. És la presidenta de la Comissió de Control Econòmic i Financer d’Esquerra Verda.

Ha estat segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. Diputada al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats.
Sr Lluis Balart Boigues
Lluis Balart Boigues
Llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili. Ha sigut treballador a l'Autoritat Portuària de Tarragona. A estat també Regidor de l'Ajuntament de Tarragona i Portaveu del grup municipal d'ICV-LP.
Sr Lluís Medir i Huerta
Lluís Medir i Huerta
Llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona. Va ser professor ajudant del Departament de Botànica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. Ha estat Diputat del Parlament de Catalunya durant una legislatura, i Alcalde de Palafrugell.
Sra Mar Garcia
Mar Garcia
Mar Garcia és llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estudiat Administració Pública en l'Escola de Negocis ESADE.

Al llarg de dotze anys va treballar a l'Ajuntament de Barcelona, primer com assessora i més endavant com a Cap del Gabinet del Tinent d'Alcalde a càrrec de la Sostenibilitat.

L'any 2014 va ser escollida com a Secretaria General del Partit Verd Europeu, càrrec que ha desenvolupat fins a l'any 2022, en el que no es va presentar a la reelecció.
Sr Marc Andreu Acebal
Marc Andreu Acebal
Director de la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya.

licenciat en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en Història per la Universitat de Barcelona (UB).

Fou redactor d'El Periódico de Catalunya i cap de comunicació del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.
Sra Maria de la Fuente Vázquez
Maria de la Fuente Vázquez
Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i Doctora en Ciència Política i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves línies de recerca s'han centrat en el Poder i l'Apoderament a la Teoria Política Feminista. Ha participat a nombrosos projectes d'investigació i ha estat investigadora visitant del departament de Ciència Política de la New School Universitiy.
Sra Mercè Claramunt Bielsa
Mercè Claramunt Bielsa
Advocada i mediadora, diputada de la junta de govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB).

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, especialitzada en temes Civils, Família, Penal, Violència Domèstica i Jurisdicció de menors.

Ha estat presidenta de Dones Juristes, entitat de la qual forma part, forma part de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates i és membre de la Societat Catalana d’Advocats de Família (SCAF) i de l’Associació Espanyola d’Advocats de Família.
Sr Miquel Angel Essombra Gelabert
Miquel Angel Essomba Gelabert
Doctor en Pedagogia, Màster en Psicologia de l'Educació i Postgrau en Pedagogia Intercultural.

Professor del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del grup d'investigació en Interculturalitat i Immigració de Catalunya (ERIC).

Ha estat director del Centre UNESCO de Catalunya, portaveu de SOS Racisme i ha estat comissionat d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

Va ser director de la Revista Nous Horitzons de 2013 fins al 2016.
Sra Susanne Rieger Vomhof
Susanne Rieger Vomhof
Llicenciada en Sociologia amb Postgrau en entrenament personal i Coaching. Ha treballat a diversos països europeus en àmbits com la formació, la consultoria i la creació i direcció de projectes. Actualment és la Responsable de Relacions amb Europa de la Fundació Nous Horitzons.

Ha estat vicepresidenta de la Green European Foundation.
Vull donar

Contacte

fundacio@noushoritzons.cat934 123 393
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram