logotip vectorial horitzontal de la Fundació Nous Horitzons

Objectius

L’objecte de la Fundació és la promoció, el foment, l’estudi i la investigació de les ciències polítiques i socials, des d'una perspectiva transformadora, ecologista i feminista.

La finalitat és, per tant, contribuir en l'establiment de les bases d'un pensament lligat a l'emancipació social, a la defensa del medi ambient i a la igualtat de gèneres, des de la participació i la radicalitat democràtica. La Fundació té com a finalitat la difusió i l’elaboració de l'ecosocialisme.

1.
La Fundació ha de ser un espai de reflexió i d’anàlisi dels processos de canvi social, de les contradiccions i dels conflictes emergents i dels potencials d’acció que se’n deriven.
2.
La Fundació ha d’ajudar a impulsar l’expansió de l’agenda política de l’esquerra del segle XXI. Generar idees, arguments i propostes per a l’aprofundiment i la radicalitat democràtica, la transformació social i ecològica, la feminització, i l’avenç de la diversitat cultural.
3.
La Fundació ha de promoure el debat i l’aprenentatge sobre propostes i formes emergents d’acció col·lectiva, en l’horitzó d’una societat inclusiva, paritària, sostenible i participativa.
4.
La Fundació ha de construir espais de diàleg entre les diferents sensibilitats i cultures de les esquerres polítiques i socials. Ajudar a repensar les pautes de diàleg i interacció entre les forces polítiques i els moviments socials.
5.
La Fundació ha de ser un instrument de recuperació de la memòria històrica col·lectiva, per tal d’articular i de posar en diàleg, de forma permanent, el bagatge històric amb la necessitat d’afrontar, des del dinamisme, els reptes del futur.

Història

La Fundació Nous Horitzons és una entitat sense ànim de lucre creada el 9 de novembre de l’any 1992 per les entitats fundadores Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), Iniciativa per Catalunya (ICV) i Entesa dels Nacionalistes d’Esquerra (ENE), amb l’objectiu inicial d’esdevenir un espai per enriquir el patrimoni cultural i intel·lectual de l’esquerra i de sintetitzar un projecte de catalanisme polític. Propòsit que avui en dia continua sent vigent i al que afegim la perspectiva ecologista amb una visió europea, treballem per ser el referent verd a Catalunya. Constem al Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya amb el número 678.

La Fundació Nous Horitzons és hereva de la històrica revista amb el mateix nom fundada l’any 1960, és la revista més longeva, juntament amb Serra d’Or, escrita íntegrament en català. Compartim amb ella la nostra voluntat de ser un espai de reflexió i de formació, de debat i intercanvi. En moments de canvi i nous reptes treballem per crear espais de pensament ecologista, feminista, progressista i transformador. L’esquerra ha de donar resposta i recollir les demandes que generen els nous paradigmes.

La finalitat és, per tant, contribuir en l’establiment de les bases d’un pensament ecologista lligat a l’emancipació social, la defensa del medi ambient i a la igualtat de gèneres, des de la participació i la radicalitat democràtica. La Fundació té com a finalitat la difusió i l’elaboració de l’ecosocialisme i treballem en aquest sentit per ser el referent a Catalunya i amb visió europea.

La Fundació Nous Horitzons és membre fundador de la Green European Foundation, som els seus socis a Catalunya, col·laborem plegats en diversos projectes que tenen com a finalitat l’organització conjunta d’activitats de foment i difusió del pensament verd i la defensa dels drets humans i del planeta.

Vull donar

Contacte

fundacio@noushoritzons.cat934 123 393
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram