logotip vectorial horitzontal de la Fundació Nous Horitzons

Presentació del llibre "Cuidar a mayores y dependientes"

El passat 29 de setembre vam organitzar conjuntament amb la Fundació Cipriano Garcia la presentació del llibre "Cuidar a mayores y dependientes" de les autores Dolors Comas i Sílvia Bofill a la seu de Comisions Obreres de Catalunya.

Durant la presentació del llibre vam estar acompanyades de Gemma Tarafa, regidora de Salut, Envelliment i Cures a l'Ajuntament de Barcelona i de Núria Verges, directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs de la Generalitat de Catalunya.

Dolors Comas va comentar que les polítiques públiques són febles, el més barat és contractar algú i així s'ha demostrat el fracàs del model tradicional de residència. En aquest sentit, les persones perden agència i no per ser més grans hem de perdre poder decidir per nosaltres mateixes.

"Moltes de les cures que fem, les fem en solitari. Li hem de donar una volta important a la Llei de Dependència, no està a l'altura. Cal repensar en aquest sentit les nostres ciutats per fer-les molt més amables cap a les persones que es dediquen a les cures." Reflexionava Gemma Tarafa.

Núria Veres: "No podem viure, ni sobreviure sense les cures. Hem de fer visibles i reivindicar la importància de les cures. És clau per la lluita feminista i fer-ho des d'una visió transaccional. Perquè tenen un impacte directe sobre els temps vitals de les dones."

Vull donar

Contacte

fundacio@noushoritzons.cat934 123 393
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram