logotip vectorial horitzontal de la Fundació Nous Horitzons

Millorar el debat públic: del diàgnostic a la proposta

El passat 13 de juny amb motiu de la firma del manifest amb el mateix nom, va tenir un lloc al voltant del fet que podem fer per millorar el debat públic. Vam escoltar les propostes dels professors de ciències polítiques Eva Anduiza i J. Teruel, conjuntament amb Roger Pala, fundador de Sentit Crític.

"La presència d'estratègies de difusió d'informació falsa i l'hostilitat en l'espai polític redueix la confiança dels ciutadans en diversos elements del sistema polític. Això s'ha de controlar per afavorir la qualitat de la democràcia i per fer-ho fan falta valors."

“El periodisme juga un rol central quan parlem de qualitat democràtica. El periodisme d'investigació és imprescindible perquè el poder se senti fiscalitzat. Ens apropa a un funcionament més net i ajuda a perfeccionar la democràcia.”

“Quan es parla del comportament dels individus a les xarxes, veiem la polarització i l'animadversió dels individus. Hauríem d'iniciar abans la formació democràtica en termes d'ensenyar a les escoles el que és la deliberació i l'intercanvi d'idees potents.”

Vull donar

Contacte

fundacio@noushoritzons.cat934 123 393
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram