20.04.16

TTIP: Més enllà de la superficie. Impactes en les diferents esferes

Dins el marc de la trobada paneuropea de municipis lliures del TTIP que tindrà lloc a Barcelona els propers 21 i 22 d’abril, la Fundació Nous Horitzons presenta la publicació editada conjuntament amb la Green European Foundation “TTIP: més enllà de la superfície. Impactes en les diferents esferes”.

La publicació analitza les implicacions que tindria l’aplicació del tractat en la geopolítica, la sobirania i democràcia europea, en l’àmbit ambiental, econòmic i financer, el poder corporatiu, la salut, els serveis públics i l’àmbit laboral.

Per aquest anàlisi hem comptat amb la col·laboració d’Oriol Costa, Pia Eberhardt, Tom Kucharz, Rickard Allvin, Jean Lambert, Martin  Mckee, Ignacio Fernández Toxo i Ernest Urtasun. Com escriu la presidenta de la Fundació Nous Horitzons en la introducció, “No sabem prou encara què comporta el TTIP, però sí sabem que afectarà greument la nostra societat i les nostres vides. Per això és important conèixer més a fons en que consisteix el tractat i les seves conseqüències. Els articles que trobareu en aquesta publicació donaran llum a molts dels interrogants que avui ens plantegen”. I aquest és l’objectiu de l’esmentada publicació i amb la seva difusió volen contribuir humilment a donar a conèixer les conseqüències que tindria l’aplicació del tractat.

Trobareu també la transcripció, amb el vist i plau de l’autora, de la intervenció de Susan Geroge a les jornades sobre el TTIP “Soberania secuestrada, derecho en peligro” que es van celebrar a la nostra ciutat al 2014.

TTIP més enllà de la superfície. Impactes en les diferents esferes  editada en català i anglès la podeu trobar a la  web de la fundació:  http://www.noushoritzons.cat/ca/fundacio-nous-horitzons/publications?field_topic_target_id=All&publication=456