Formació

Amigues, amics,

Vivim uns temps en què les idees no tenen gaire espai, doncs queden sovint tapades per un gran volum d'informació desinformativa que ens manté atònites i lligades a la cadira. Vivim uns temps en què el debat es tapa, es substitueix per eslògans que ocupen menys d'una línia i que demanen l'adhesió incondicional a la seva causa. Temps complicats, on l'eixamplament de la política i del pensament són més que mai necessaris i on aquesta política i aquest pensament són foragitats cada vegada més de l'esfera pública.


Des d'aquest 2013, rebo l'encàrrec d'ICV i de la FNH d'impulsar la formació en el nostre espai ecosocialista. De construir, dins el nostre món roig, verd i violeta, un espai fet d'idees i reflexions poderoses que ens dotin d'eines per a fer política des del convenciment, l'entusiasme i la rigorositat. Idees que ens omplin de força i d'orgull, que la nostra és la lluita que val la pena, la lluita pel benestar de la gent humil, la lluita per la solidaritat, l'equitat, la llibertat.


Eixamplar el pensament, consolidar els punts de trobada de l'esquerra, dotar de precisió acadèmica els debats oberts, posar el nostre gra de sorra en la construcció del coneixement compartit serà l'objectiu de l'Escola Nous Horitzons.


Espero que gaudiu d'aquest espai, que us el feu vostre i que m'ajudeu a fer-lo crèixer.


Maria Freixanet Mateo, responsable de formació d'ICV i FNH