09.03.10

Tret de sortida al curs de formació política i ciutadana

La comissió organitzadora del curs ha presentat avui el curs que començarà el proper dilluns 15 de març a les 18:30h al centre cívic de la Creu Alta

Aquest matí, representants de la FAIV, de CERM de l’UAB i de la FNH, ha presentat el curs de formació política i ciutadana que tindrà lloc entre els mesos de març i desembre, sota el títol ‘LLEIS, DRETS, PARTICIPACIÓ, CULTURA’.

 

Fa uns mesos vàrem constituir la delegació de la Fundació Nous Horitzons a Sabadell. La primera activitat que hem organitzat des de la Fundació, juntament amb la FAIV i el Centre d’Estudis i Recerca en Migracions de la UAB, és aquest cicle de formació en política i ciutadania que encaixa plenament dintre l’objecte general de la Fundació. La voluntat de Nous Horitzons és la de ser un espai de reflexió i de formació, de debat i intercanvi des d’una perspectiva transformadora, ecologista i feminista. Així, amb aquest curs, organitzat gràcies a la col·laboració de institucions polítiques, universitàries i socials, pretenem donar una visió, des de diferents punts de vista, dels processos de canvi social, de les contradiccions i del conflictes emergents i dels potencials d’acció que se’n deriven de l’arribada de persones migrades a la nostra societat, intentant fer una modesta aportació per a la convivència i la integració social, ha manifestat Enric Prat, membre de la Fundació Nous Horitzons de Sabadell.

 

Sílvia Carrasco, sots-directora del recentment creat Centre d’Estudis i Recerca en Migracions de la UAB, ha destacat la gran oportunitat que suposa aquest curs per a compartir i posar a l’abast de la ciutadania el coneixement més avençat en temes d’immigració, interculturalitat i cohesió social per part del món de la recerca a la universitat. La formació que sovint reclamen els joves en aquests àmbits per fi serà accessible també a Sabadell, de forma gratuïta, i amb la possibilitat de reconeixement del curs com a crèdits de lliure elecció a totes les carreres universitàries que estiguin cursant. El format del curs també és innovador perquè s’adreça a tota la ciutadania, població autòctona i estrangera de totes les edats interessada per aquests temes, que possibilitarà l’intercanvi de les seves experiències i inquietuds en un espai de debat al cicle de cinema que reforçarà les sessions.

 

El president de la FAIV, Hugo Gabriel Ramírez ens ha parlat dels temes que es tractaran al cicle. En las diferentes sesiones se tratarán leyes, derechos y deberes que tenemos los habitantes de Catalunya, Inmigrantes y Autóctonos, además de la Ley de Extranjería que afecta particularmente a nuestro colectivo. El objetivo general del Ciclo es contribuir a generar un espacio común de información, participación, convivencia, dialogo y comunicación, que contribuya a la construcción de una verdadera ciudadanía. Es importante recordar que gracias al aporte de varias organizaciones, el Ciclo será gratuito y los participantes recibirán una carpeta con las principales Leyes y Decretos del Parlamento Europeo, así como la Constitución Española, el Estatuto de Catalunya y el Pacto por la Inmigración.

 

Naila Caballero, la coordinadora tècnica de Nous Horitzons a Sabadell, ha fet una breu explicació de l’estructura del curs, que estarà dividit quatre blocs (Lleis, participació política, drets socials i cultura) amb un total de 20 conferències que es duran a terme els dilluns de 19 a 21h al Centre Cívic de la Creu Alta. A més, al finalitzar cada bloc es durà a terme un cinefòrum. El curs està obert a tothom i les inscripcions són gratuïtes i es poden formalitzar a través de l’adreça de correu electrònic sabadell@noushoritzons.cat.