14.04.15

Seminari sobre la II República

La Fundació Nous Horitzons participa en el Seminari de commemoració del 84è aniversari de la II República oque va organitzar la Universitat Lliure del Baix Empordà

En commemoració del 84è aniversari de la proclamació de la Segona República, la Universitat Lliure del Baix Empordà, va organitzar a Palafurgell un seminari  de debat i estudi, els dies 9 i 10 d'abril. El propòsit era el d'abordar les conseqüències dels esdeveniments que van succeir quan la proclamació de la II República i les seves repercussions.

La Fundació Nous Horitzons , col·laboradora del Seminari, va participar a través d'una ponència Democràcia i fragilitat: memòria i sofriment, presentada per Marià Hispano, i centrada en l'anàlisi de la responsabilitat del sistema repressor franquista en la fràgil transmissió dels valors republicans en el període de la Transició democràtica (1976-1980).

Com a cloenda del seminari, es va organitzar una taula rodona amb la participació de tots els ponents: Rosa Regàs (Escriptora), Joan-Francesc Pont Clemente (Fundació Ferrer i Guàrdia), Enrique Tierno Pérez Relaño (President de la Asociación para la Reflexión y el Debate ENRIQUE TIERNO GALVAN) i Marià Hispano (Fundació Nous Horitzons).

La reflexió i el debat van tractar de la vigència dels valors republicans en el panorama de crisis política i econòmica que vivim. Ponents i públic van dialogar sobre el tema, mostrant-se molt crítics amb la situació política generada després de 35 anys de democràcia.

Reforma o ruptura vers l'actual status quo polític  tornen a protagonitzar, 35 anys després del període de transició democràtica, el debat polític.