15.04.19

Presentació de la publicació "El retorn a l'economia de casino. Retrocés normatiu en la legislació de la UE en matèria de serveis financers"

La presentació de la publicació, elaborada per l'equip econòmic del grup dels Verds/ALE al Parlament Europeu va comptar amb un cartell de luxe amb els eurodiputats Ska Keller i Ernest Urtasun

La publicació forma part de la col·lecció El Pensament i l'Acció i ha estat elaborada per l'equip econòmic del Grup dels Verds/ALE al Parlament Europeu.


L'acte que va tenir lloc divendres 12 d'abril al CIDOB va comptar amb un cartell de luxe, on va participar l'eurodiputada Ska Keller, l'eurodiputat Ernest Urtasun i l'assessor en matèria financera del grup dels Verds /ALE David Kemp.


Ska Keller va ser l'encarregada de donar la benvinguda i presentar als dos ponents de l'acte, Ernest Urtasun i David Kemp.


Ernest Urtasun va explicar la necessitat de la publicació, ja que després de l'esclat de la crisi de 2008 la UE es va comprometre a una reforma legislativa del sistema financer, però que, una dècada més tard constatem com aquesta necessària reforma no s'ha dut a terme. Urtasun va explicar com les modificacions legals introduïdes en l'àmbit europeu han estat superficials i que actualment podem veure una clara voluntat des reguladora del sistema financer. Per això, ens va explicar que des de l'equip econòmic van creure en la necessitat de reclamar una reforma en profunditat del sistema financer, i com a través d'exemples concrets explicats en l'esmentada publicació comprovem el retrocés normatiu en aquesta matèria.


David Kemp va ser l'encarregat d'explicar-nos alguns d'aquests exemples. Ens va parlar de la banca i de la legislació europea que la regula, de les proves de resistència, del sistema bancària l'ombra... però també de les assegurances i pensions i dels mercats de capitals. Una intervenció clarificadora i molt interessant sobre la necessitat d'aquesta reforma. Una intervenció que va donar lloc a un enriquidor debat entre els i les assistents a la presentació.