05.02.10

Nous Horitzons i JEV presenten el primer premi Carme Casas a l’IES Salvador Vilaseca de Reus

El guardó premiarà els treballs de recerca dels estudiants de darrer curs de batxillerat o de cicle formatiu de grau superior

En el marc de l'IES Salvador Vilaseca de Reus, la Fundació Nous Horitzons, amb la col·laboració de Joves d'Esquerra Verda (JEV), ha presentat la primera edició del premi Carme Casas, el qual homenatja aquesta integrant de l'associació de Dones del 36. Durant la presentació pública del premi, Hortènsia Grau, en representació de la Fundació Nous Horitzons ha destacat la figura de la Carme Casas i s'ha felicitat per l'exemple de lluita per la justícia que representa pels joves actuals.

De la seva banda, Janet Sanz, coordinadora de JEV, ha recordat la militància de Carme Casas en la Joventut Socialista Unificada-JSU i els valors democràtics que va defensar a través d'aquest compromís.

L'objectiu del premi Carme Casas és promoure la recerca de l'estudiantat català i donar a conèixer els resultats dels treballs de recerca dels i de les alumnes de darrer curs de Batxillerat i CFGS. Alhora, també pretén acostar l'estudiantat a l'ensenyament superior, en un àmbit de proximitat i col·laboració entre els centres de secundària i la Fundació Nous Horitzons. Els treballs que es presentin al premi poden girar entorn de temes d'acció social, ecologia, feminisme, memòria històrica, model de país, participació i radicalitat democràtica i societat de la informació.

Carme Casas actualment forma part de "Dones del 36", una organització que relata el paper de les dones en lluita contra el feixisme durant la guerra civil espanyola i en el franquisme. Ella va ser militant de la Joventut Socialista Unificada-JSU des de 1939 i, després, militant en l'organització política del PSUC. Carme Casas va arriscar la seva vida en múltiples ocasions, lluitant contra la dictadura feixista de Franco des de la clandestinitat i des de l'exili.

Adjuntem les bases de la convocatòria del premi