04.07.14

La Fundació Nous Horitzons obre la quarta edició de l’ Escola d’Estiu amb l’objectiu de ser “un espai de reflexió per avançar en la millora de les condicions de vida de la ciutadania”

La inauguració de la quarta edició de l'Escola d'Estiu ha tingut lloc aquest divendres 4 de juliol amb la conferència inaugural de Juan Torres Lóperz, doctor en economia i catedràtic de la Universitat de Sevilla

Aquesta tarda s’ha donat el tret de sortida a l’Escola d’Estiu de la Fundació Nous Horitzons, que sota el títol “La recuperació ... de què?”, tindrà lloc avui i demà a Mataró i versarà sobre la suposada recuperació econòmica. Aquestes jornades volen ser, en paraules de la coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, encarregada de la inuaguració de l'edició d'enguay  “un espai de reflexió  per avançar en la millora de les condicions de vida de la gent. Per ser projectes polítics útils no n’hi ha prou amb resistir, cal construir alternatives, perquè si no ho fem ho fa el PP de Madrid o el Govern de la Generalitat per nosaltres. Per això cal passar a l’ofensiva creant pensament”.

Destaquem en aquesta edició la pluralitat dels ponents participants, passaran perfils tan diversos com diversos com els del secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego o els doctors  en economia Antón Costas i Miren Etxerzarreta i es podrà assistir a la taula rodona “Quines actuacions econòmiques concretes són urgents per a l'esquerra?” on participaran Joan Ignasi Elena, d’Avancem; Arcadi Oliveres, de Procés Constituent; David Fernández, de la CUP; Bibiana Medialdea, de Podemos; Joan Josep Nuet, d’EUiA i Joan Herrera, d’ICV.

La Taula política de l'Escola d'Estiu ha aplegat als liders dels partits i moviments polítics d'esquerres de Catalunya. Joan Herrera ha proposat a la resta de líders "construïr un pressupost alternatiu entre diferents actors socials i formacions polítiques d'esquerres. Una alternativa en redistribució, en inversió i en ingressos en allò que el país més necessita, que és més cohesió i més igualtat". Aquest podria ser, segons Herrera, una primera forma de concretar les iniciatives de confluència política amb diferents agents que comparteixen prioritats amb la formació ecosocialista.

Herrera ha demanat que aquestes iniciatives per tal de confluir desemboquin  en polítiques "concretes" que facin que a partir de la "redistribució de la riquesa, augmenti la inversió en els pilars bàsics de la societat: educació, salut, recerca i desenvolupament, etc". En aquest sentit, Herrera ha afirmat que "hem d'entendre que la lluita contra la pobresa és un repte moral, però també és una forma de sortir de lacrisi".

Les sessions es van retransmetre vía streaming, pots recuperar-les aquí:  http://bambuser.com/channel/iniciativapercatalunyaverds