01.10.18

Descoberta de la placa de l'espigó d'Antoni Gutiérrez Díaz

L'acte de descoberta de placa de l'espigó d'Antoni Gutiérrez Díaza va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L'acte de descoberta de placa del fins ara conegut espigó de la Mar Bella, i que a partir del passat dissabte 29 de setembre duu el nom d'espigó d'Antoni Gutiérrez Díaz,va comptar amb la participació de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de representants d'ICV, del PSUC, de les diferents entitats impulsores i de familiars i amics. Amb la descoberta de placa d'aquest espai l'Ajuntament de Barcelona ha volgut retre homenatge a qui va ser secretari general del PSUC, lluitador incansable de la lluita antifranquista , profundament d'esquerres i europeísta. Una figura respectada, brillant i sensible, part de la història política del nostre país.

Dissabte va culminar un procés iniciat  al 2006. Al 2008 la ponència del nomenclàtor va acordar dedicar un espai de la nostra ciutat a la figura de l'Antoni Gutiérrez Díaz i al 2016 es va trobar l'espai on poder fer realitat aquest homenatge, l'espigó on ell havia anat tants cops a pescar. D'aquesta manera, aquest espigó es converteix en el primer de la ciutat de Barcelona en rebre una denominació d'homenatge, un espai espcial per una personalitat especial. 

Us deixem les paraules de la Mònica Gutiérrez Pérez en l'acte de decoberta de la placa dedicada al seu pare https://www.youtube.com/watch?v=yoWOycwo1HM&feature=share