07.07.14

Acte de reconeixement i homentage a Francesc Pararols

El passat dissabte 5 de juliol el saló de descans del Teatre de Girona va acollir l'acte d'homentage a Francesc Pararols, lluitador incansable pels ideals de llibertat, democràcia i socialisme.

 

El saló de descans del Teatre Municipal de Girona es va omplir ahir en un acte d'homenatge i d'agraiment a Francesc Pararols, lluitador per la llibertat, la democràcia i el socialisme.

L'acte de reconeixament a Pararols va comptar amb l'assistència d'ex alcaldes de la ciutat de Girona, Joquim Nadal, Anna Pagans i la participació de l'actual alcalde Carles Puigdemont, l'ex regidor del PSUC, Joan Miró,  l'editor Quim Curbet, i l'exacalde de Palafrugell Lluís Medir i delegat de la Fundaicó Nous Horitzons a Girona,  l'actual portaveu d'ICV-EUiA a Girona, Joan Olóriz, i dirigents d'Iniciativa com Marc Vidal i Josep Vendrell, i un dels seus fills.En nom dels Joves d'Esquerra Verda Jessica Terrón, va entregar-li el carnet d'honor de la formació.

Tots van coincidir en definir-lo com una de les figures clau en la lluita en favor de la democràcia i pels drets socials. Reivindicant l'esperit de lluita de Pararols i el seu compromís amb la recuperació de la democràcia . L'acte va comptar amb el passi d'un vídeo documental on es fa repàs de la vida de Pararols, qui va viure a l'exili a l'antga Unió Soviètic, va tornar a Girona l'any 1956 encapçalant les llistes a les primeres eleccions municipals, fent possible així, el primer govern d'esquerres a la ciutat. L'acte va acabar amb l'entrega d'una bandera del PSUC amb un Pararols emocionat i agraït per la presència de tots els assistents.

Enllaç del vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=VHSwvvEpGxk