Consell de redacció

El Consell de Redacció:

Del Consell de Redacció de la Revista Nous Horitzonsen en formen part:

Dolors Comas d'Argemir ( presidenta de la FNH), Marc Rius (Director de la Revista i de la FNH),  i Sandra Cruz (coordinadora tècnica de la FNH), i les següents  persones:

Marc Parés Doctor en Ciències Ambientals. Coordina el Grup de Recerca "Urban Governance, Commons, Internet and Social Innovation" de l'Institut de Govern i Polítiques Públqiues (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), actualment és investigador visitant del  Research Center for Leadership in Action de la New York University. Especialitzat en l'estudi de la governança urbana, la participació ciutadana, moviments socials i ecologia política. Director de la Revista Nous Horitzons des del es de setmebre de 2016.

Marc Andreu i Acebal ( Barcelona, 1973) llicenciat en periodisme i Doctor en Història, la seva tesi doctoral es titula El moviment ciutadà i la transició a Barcelona: la FAVB. Fou redactor d'El Periódico de Catalunya i cap de comunicació del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. Col·laborat al diari El País, a les revistes l'Avenç i Sàpiens i al digital Crític. El 2013 rebé el Premi de Comunicació Científica Joan Lluís Vives per l'article «El "model Barcelona" dels moviments socials». El seu darrer llibre " Barris, veïns i democràcia" (2015). Els llibres de l'AVENÇ.

Jaume Bosch i Mestres (Barcelona, 1953) Va ser president de la FNH fins el 2013. Llicenciat en Dret per la UB. Ha estat tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, ha estat senador a les Corts Generals. Actualment és diputat del grup parlamentari d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya.

Ricard Gomà (Barcelona, 1964) és doctor en Ciència Política i 2on tinent d'alcalde de l'ajuntament de Barcelona. Va estudiar Dret a la UB i ha estat professor de Ciències Polítiques a la UAB, especialitzat en el camp de les polítiques públiques, Estat del Benestar, govern local i participació i moviments socials. En aquest marc ha col·laborat amb diverses universitats a Europa i Llatinoamèrica. Ha estat autor o coautor d'un gran nombre de llibres i articles sobre aquestes temàtiques, les més recents Riesgos de exclusión social en las Comunidades Autónomas (Institut d'Estudis Autonòmics, i Fundación BBVA 2005) i Repensar la política en la era de los movimientos y de las redes (Icària, 2007). Ha estat President de la Fundació Nous Horitzons en el període (2003-2008).

Gemma Lienas i Massot ( Barcelona, 1951) Llicenciada en Filosofia i Lletres per la UAB, va exercir de professora i editora abans de començar a escriure. Ha escrit més de 50 llibre, bàsicament novel·les entre els que destaca la Carlota, protagonista d'alguns dels seus llibres de més èxit destaquem  "El diari violeta de la Carlota" (Premi UNESCO per la Tolerància).La Gemma Lienas és una activa feminista que també ha escrit assaig sobre el tema. Les seves obres han estat traduïdes a l'alemany, l'eusquera, l'italià i el portuguès entre d'altres. El seu darrer llibre "El rastre brillant del cargol" (2014) Plantea de Libros.

Ghassan Saliba Zeghondi. Actualment és responsable de Polítiques de Cohesió Social i països àrabs de CCOO de Catalunya. Entre 2000-2013, responsable d'Immigració de CCOO de Catalunya, entre 1992-2002, soci de l'Associació de Corresponsals de Premsa Estrangera a Espanya. Membre de la Junta de l'Associació Catalunya-Líban, de la Junta de l'Associació Catalana per la Pau i membre de la Junta del Centre Euro-Àrab de Catalunya.

Jordi Vaquer Fanés (Barcelona, 1974). Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la UAB, Màster en Estudis Europeus Polítics i Administratius i Doctor en Relacions Internacionals per la London School of Economics ans Political Sciences. Director de la Open Society Initiative for Europe. ha estat director del Centre d'Estudis i Documentació Internacionals de Barcelona (CIDOB) entre els anys 2008 i 2012. Columnista del diari El País i col·laborador habitual en programes de ràdio i TV com analista de política internacional.

Paola lo Cascio. (Roma, 1978). Historiadora i politòloga italiana. Doctorada en història contemporània per la Universitat de Barcelona, llicenciada en ciències polítiques per la Universitat de La Sapienza. Professora del Departament d'Història Contemporània de la UB. Responsable de la formació i contingut de Catalunya en Comu.

Gerardo Pisarello. (Tucuman, 1970).  Doctor en Dret i professor de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona. Va ser vicepresident de l'observatori DESC i és membre de Procés Constituent. Actualment primer tinent d'alcalde i regidor de Treball, Economia i Planificació a l'Ajuntament de Barcelona.