Acte de reconeixement a Francesc Pararols

Data d'inici

05.07.2014 11:30h

Data de finalització

05.07.2014 13:00h
Lloc: 
Teatre Municipal de Girona ( saló de descans)
Adreça: 
Teatre Municipal de Girona- saló del descans-
Més informació: 

El proper dissabte 5 de juliol celebrarem l'acte d'homenatge a Francesc Pararols, lluitador per la llibertat, la democràcia i el socialisme.

El saló de descans del Teatre Municipal acollirà aquest dissabte, a les 11.30h, l'acte de reconeixement a l'històric militant. -Nombrosos representants dels àmbits institucional i social de la ciutat assistiran a l'acte organitzat per Iniciativa, formació en què milita Pararols.

Iniciativa per Catalunya Verds, la Fundació Nous Horitzons i Joves d'Esquerra Verda homenatjaran, aquest dissabte, 5 de juliol, l'històric militant d'ICV i del PSUC, Francesc Pararols. L'acte comptarà, a més, amb la participació dels diputats Marc Vidal i Josep Vendrell, l'editor Quim Curbet, el regidor Joan Olòriz, i els alcaldes de Girona Joaquim Nadal, Anna Pagans i Carles Puigdemont. L'acte de reconeixement, que se celebrarà al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona, repassarà la vida de Pararols, que va lluitar per la república en defensa de la democràcia, va viure l'exili a l'URSS on va combatre el nazisme i va tornar a Girona el 1956. Va encapçalar la llista del PSUC a l'ajuntament de Girona a les primeres eleccions de la democràcia restablerta i va fer possible el primer govern d'esquerres a la ciutat. Francesc Pararols (Sant Jordi Desvalls, 1919) ingressa al PSUC amb disset anys mentre combat a Lleida a les files republicanes. El 1938 marxa a l'URSS per completar els estudis de pilot d'aviació militar que havia iniciat a Sabadell i entra a l'exèrcit soviètic on lluita contra la invasió nazi a Bielorúsia. Al 1956 torna a Girona amb la família on viurà sota estricte vigilància del règim fins al final de la dictadura. Va ser cap de llista del PSUC en les primeres eleccions municipals, amb què va obtenir 4 regidors i va fer possible el primer govern d'esquerres a la ciutat.